Važnost profesionalne opskrbe namirnicama tijekom boravka na brodu ili jahti

Većina gostiju koji unajme jahtu ili jedrilicu, želi imati kuhara. No ima i onih, koji žele sami kuhati. U tom slučaju, žele osigurati sve potrebne namirnice kako bi svoj boravak na brodu učinili nezaboravnim i vrijeme proveli kvalitetno i bezbrižno sa svojom obitelji ili prijateljima. No oni koji u sklopu najma iznajme i kuhara, ono što je važno, je da kuharu ili posredničkoj charter agenciji kod koje su unajmili brod, svakako prije putovanja iznesu svoje želje što žele jesti i piti, te eventualne specifičnosti gostiju (da li su vegetarijanci, vegani, dijabetičari, alergije i sl.).  U pravilu, osim osnovnih namirnica, posada nikada ne vrši opskrbu prije nego se konzultira sa gostima o njihovim željama.

Kuhar je ključan dio posade na velikim jahtama, koji osim što priprema hranu i piće, brine se o nabavi namirnica i pića. Kuhar uglavnom kuha prema željama gostiju a isto tako vam može poslužiti jela po vlastitom izboru te tradicionalna i tipična jela kraja u kojem boravite tijekom putovanja. Oko svega se možete lako dogovoriti, tako da gosti vrlo rijetko imaju pritužbu na hranu.

On je zadužen za opskrbu broda namirnicama, tako da sve što želite konzumirati svakako mu recite. Malo je vjerovatno da će se dogoditi da ostanete bez nečega. Sve što naručite, čekat će vas na ukrcaju na brodu ukoliko se briga oko namirnica prepusti profesionalnim tvrtkama za opskrbu brodova. One vam osiguravaju uvijek svježe i vrhunsko voće i povrće, sezonsko, vansezonsko i egzotično, kao i svježe mlijeko i mliječne proizvode, meso i mesne proizvode, ribu i prerađevine, te sve ostalo što vam treba za nezaboravan odmor.

Dobar kuhar je svakako važan faktor u ocjeni vašeg nezaboravnog putovanja. Svi znamo poznatu izreku da ljubav prolazi kroz želudac, što znači da će dobra hrana zasigurno razveseliti i oraspoložiti svakoga, uostalom čovjek bolje misli i bolje se zabavlja kad je sit .